Hurra for 17. mai!

Norges nasjonaldag 17. mai hadde en fantastisk ramme av flagg, sol, is, glade barn og voksne. Akkurat som det skal være denne dagen.

Menigheten i Oslo/Follo samlet seg i teltet på Gjersjøen kl 16 og programmet ble åpnet med «Gud, signe vårt dyre Fedreland» i vakker kvartett. 

Så fikk vi festtaler av Gjermund Haukelidsæther og Birgitta Østgård. Vi ble minnet på at grunnloven vår er en av verdens eldste, og at den har Bibelen/Guds Ord som grunnlag. Det er derfor vi har hatt det så godt i Norge.

Christian Magnus Falsen ble kalt «Grunnlovens far». Han bodde i Kongeveien i Ås i 1814 og blir ansett som grunnlovens hovedforfatter. Litt morsomt å tenke på at det i dag bor mange venner i Kongeveien.

Vi ble minnet om at vi har mye å takke Gud for; friheten vi har, demokratiet i landet, og at Jesus er hodet for menigheten. Når han styrer båten, så går det så bra, synger vi i sangen. Ved å bøye seg i livets forhold, og vite at Gud ønsker å gjøre under i livet mitt, er det beste som kan skje meg. Kun ved å bygge huset på fjell, på sannheten som er Guds Ord, kan vi ha det virkelig trygt.

Festen fortsatte med kvartett, barnekor, dikt av Sverre L. Riksfjord flott fremført av Vibeke Solli, nasjonalsang og 17.maitog. 

Etter samlingen hadde ungdommen forberedt leker for barna, hauk&due, stafetter, potetløp, 3 på et par ski. Vi fikk se et supert cheerleading-show og dansefremvisninger. 

Tusen takk for enda en kjempefin 17. maifeiring! Hurra for Norge og for fremtiden vår!

/Lydia Ødegård