Hipp, hipp, hurra!

/

Det er på grunn av de gudfryktige vi har det så godt og 17. mai er barnas dag! I Norge feires ikke nasjonaldagen med militærparader, men det er en fest for barna, en fest for fremtiden.

Vennene i Oslo var på ettermiddagen samlet på Gjersjøen hvor det var pyntet med norske flagg og bjørkeris, grillene var varme og kiosken fylt opp med is. Festen begynte i teltet med overføring til salen og etter en verdig ‘Ja vi elsker’ talte Bernt Aksel Larsen. Han leste i 1. Tim. 2, 1-2 om betydningen av å be til Gud og være takknemlig. En rettferdig mann har stor kraft i sine bønner, sier Jakob. Bernt Aksel understrekte at det er på grunn av gudfryktige mennesker vi har det så godt i dag. Og hvis menigheten skal utvikles trenger vi bønner. Det er en veldig virkningsfull måte å tjene Gud på, det kan redde oss og våre barn.

Et festglad barnekor framførte en 17. mai sang-potpurri som de hadde øvd på lenge. Etterfulgt av Berit Nilsen som har vært på et seminar med andre kristne i Norge hvor tema var ‘Kristendom, en samfunnsbyggende kraft’. Kristne menigheter har en rolle i samfunnet. Hun refererte til J.O. Smith’s artikkel om å vandre for Herrens åsyn. Det er den enkeltes ansvar at vi er der, ber, og søker kraft hos han. Med dette bidrar vi til å bygge opp familien, menigheten og Norge.

Festen fortsatte med et gigantisk 17. mai-tog hvor fantastisk flinke drill-jenter gikk foran korpset og hundrevis av venner fulgte etter, mens også noen hundre var tilskuere med heiarop og feststemning – Oslo menighet på sitt beste!

Levende Paw Patrols og Mickey mus samlet barna til tradisjonelle leker på fotballbanen. Her var det liv og røre fram til lykkelig slitne barn og takknemlige foreldre vendte nesen hjemover.

Tekst: Elin Bratlie
Bilder: Marte Lindberg